Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Localizare

    Comuna Stăuceni se află în nord-estul României, la o distanţă de 480 km de Bucureşti, aproximativ în centrul judeţului Botoşani, mai precis la intersecţia meridianului 26º45′ longitudine estică cu paralela 47º43′ latitudine nordică.

Cadrul natural

Teritoriul comunei Stăuceni (43,64 km ²) face parte din unitatea geomorfologică „Podişul Moldovei” la limita subunităţii „Câmpia Moldovei”, pe o suprafaţă formată din platouri largi, versanţi povârniţi, văi înguste şi imaşuri plate situate între dealuri ce nu depăşesc 200 m altitudine.
Acest generos relief este străbătut de la nord la sud de râul Sitna, pe cursul căruia s-au amenajat mai multe iazuri, printre care şi iazul Stăuceni, bogat în peşte, predominând crapul românesc.

Comuna se află la 7 km de municipiul Botoşani, pe DN 29 D care leagă capitala de judeţ de localităţile din est: Truşeşti, Ştefăneşti, Iaşi şi punctul de frontieră cu Republica Moldova, Stânca-Costeşti. În partea de vest, pământurile comunei sunt limitate de pădurea Rediu cu stejari seculari.

Ultima actualizare: 18:07 | 5.06.2024

Sari la conținut