Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Agenda culturală

    Comuna Stăuceni este depozitara unui număr mare de valori ale artei şi meşteşugurilor tradiţionale expuse sau depozitate în cadrul unui spaţiu muzeal organizat în localitatea Stăuceni.

O bună parte din activităţile culturale sunt organizate de către Căminul cultural comunal care, cu prilejul unor evenimente deosebite din viaţa comunităţii, invită ansambluri sau orchestre de renume din judeţ, din ţară şi din străinătate.
– În comună Stăuceni există o bibliotecă publică şi 4 biblioteci şcolare cu peste 5000 de volume şi aproximativ 600 cititori înscrişi.
– Căminul Cultural are o sală de spectacole de 200 de locuri, echipată corespunzător cu instalaţie de sonorizare, lumini modulate şi cabina proiecţie film.
– Pe raza comunei există un Centru de Documentare şi Informare cuplat la Internet şi o colecţie muzeală ce cuprinde obiecte vechi ţărăneşti. Numismatică etc.
– La manifestările artistice de profil, comună Stăuceni este reprezentată de către Ansamblul folcloric „Muguri de fluier” al Căminului Cultural.
– începând cu 2003, comună Stăuceni găzduieşte în fiecare an în luna august Festivalul internaţional de folclor şi arta tradiţională „Vatră”.

Ultima actualizare: 19:29 | 24.06.2024

Sari la conținut